Aktuellt

Aktuell information i klubben

Klubben använder epost som främsta kommunikationsmedel med sina medlemmar men här publiceras även lite nyheter
om vad som händer i klubben tillsammans med annan aktuell information.

Klubbens QSL-service har startats upp och du som är medlem kan avhämta dina QSL-kort i klubblokalen och lämna utgående kort på samma ställe. Det enda som krävs är att du är medlem i SSA och i SKØHB och att du anmäler dig till vår QSL-service, den kostar inget extra.

För någon månad sedan skickade vi iväg en laddning QSL-kort till SSAs QSL-byrå i Karlsborg omfattande lite över 500 kort för QSOn under 2022 och 2023. Även om digitala medier tagit över mycket av QSLandet är det fortfarande en hel del som gärna tar emot ett vackert kort och vi skickar gärna iväg vårt fina QSL-kort. 

Nu är det vinter... eller är det höst?

2023-12-18
Klubblokalen och radioshacket uppgraderas igen..

Vår klubblokal och samlingsplats är en central plats i vår verksamhet och vi i styrelsen har fortsatt att satsa och uppgradera klubbens radioshack. Även små detaljer kan göra stor skillnad och det som egentligen var startskottet var att vårt gamla nätaggregat plötsligt slutade fungera. Samtidigt som reparationer påbörjades investerade vi i ett nytt fräscht aggregat, ett par nya hörlurar till KV-riggen och en ny koaxialswitch som ska göra det enklare att byta mellan olika antenner. Vi passade också på att flytta om utrustningen för bättre tillgänglighet.


Vår internetaccess har med benäget bistånd från vår hyresvärd och hedersmedlem Göran nu återställts och här finns nu även också en trådlös accesspunkt som vi bl.a. planerar använda till en kamerainstallation men den är bra vid t.ex. möten eller filmvisningar.


Vi har även skaffat en egen brevlåda som gör det enklare att
skicka post till klubben och vi har därför numera ingen
"c/o"-adress längre.

Det förtjänas att sägas igen, det är så trevligt att träffas varje tisdag när klubben håller öppet hus från kl 18 ungefär, så har vi också gjort i snart ett halv sekel. Mer om det nedan.

I tisdags hade vi lite adventmys och luciafika och ett femtontal medlemmar och gäster dök upp. Mycket trevligt.... De senaste nyheterna om och i klubben har skickats ut per epost till alla medlemmar, har du inte fått nåt mail - hör av dig till ordföranden genast. Här nedan följer en liten sammanfattning...

SKØHB fyller 50 år!

Föreningen Botkyrka Radioamatörer, SKØHB bildades formellt den
18 januari 1974. Det innebär att vi nästa år firar att vi varit i luften i ett halvt sekel, bland annat genom att använda specialsignalen 
SK5ØB.

Detta är givet en stor milstolpe i klubbens historia och det kräver extra festiligheter. Planerna är fortfarande lite i sin linda men på här finns både lite festligheter i samband med årsmötet i februari och en senare field-day under våren ute på anrika Skanssundet på Grödingelandet. Missa inte det!


Under hela året kör vi dessutom med specialsignalen SK5ØB för att uppmärksamma jubileumet och vi planerar även för ett speciellt QSL-kort med lite anknytning till flyghistoria, vi befinner ju oss trots allt på den gamla flygflottiljen i F18 i Tullinge. Mer information följer...

God Jul!

Med dessa avslutande ord önskar styrelsen för
Botkyrka Radioamatörer alla sina medlemmar i synnerhet och alla amatörradiovänner i allmänhet en riktigt riktigt god jul!


Bästa 73 de Styrelsen

Per SMØSYP (Ordförande), Wille SAØBFW, Henry SMØJSG,
Kenneth SMØEEV, Björn SMØDMZ och Bengt-Åke SAØAGA.

Nu är det vår!

2023-05-06

På tisdag den 9 maj inbjuder SK0HB medlemmarna samt SK0BJs medlemmar, till en korvgrillning utanför Sländan i Tullinge. SMHI förutspår en "säker prognos" med omkring 10 grader och kvällsol på tisdag. Det kommer finnas korv med vederbörliga tillbehör mot ett litet bidrag till klubbkassan men grillen är även tillgänglig för den som önskar en mer robust middag. Vi hoppas även kunna erbjuda lite olika fältmässiga amatörradiorelaterade aktiviteter, så att det i vart fall blir en liten mini-fieldday men klubbshacket håller naturligtvis också öppet. Vi kommer tända grillen redan vid fem-tiden så att det är perfekt glöd någon timme senare och för er som inte redan vet det så kommer detta äga rum precis utanför Sländan i Tullinge. 


SK0HB och SK0BJ (Nynäshamns radioamatörer) har inlett ett samarbete där klubbarna kommer dela information med varandra och inbjuda till varandras aktiviter. Styrelsen för SK0HB ser mycket positivt på samarbetet då vi får nöjet att bjuda in SK0BJ till våra tisdagskvällar och andra aktiviteter och förhoppningsvis få chansen att stifta nya trevliga kamratskaper med vännerna i SK0BJ.


SK0HB välkomnar nya klubbkamraten SM5DUY, Evald som medlem i SK0HB med våra varmaste välkomsthälsningar.SK0HB huseras sedan flera år i hos Biografen Sländan som drivs av Göran SM0YHL (Ingegärd) och Ingegärd och det är genom deras generositet som klubben kan fortsätta existera i sin nuvarande form. Biografen Sländan är dessutom unik som en av de få privatägda biograferna som finns kvar men en personlig identitet och toppmodern utrustning. Dessutom finns här ett unikt biograftekniskt museum. Sländan är därför ett alldeles utmärkt lokal alternativ och ett bra sätt att stötta Göran och Ingegärds verksamhet är att se någon av de filmer som spelas. Bioprogram och biljettbokning gör man enkelt på https://bio-slandan.se/. På hemsidan kan man även läsa om biografens intressanta historia


Det här var ett litet axplock från informationen som skickats ut till medlemmarna om lite sådant som är på gång i klubben. Välkomna till SK0HB.


73 de Per SM0SYP, Ordförande i SK0HB

Här kan du ladda ner och läsa klubbens stadgar:

Klubbens stadgar

Årsmötesprotokollet

Här kan du ladda ner och läsa senaste årsmötesprotokollet:

Senaste årsberättelsen

Här kan du ladda ner och läsa senaste årsberättelsen:

Styrelsens protokoll

Här kan du ladda ner och läsa senaste protokollen från styrelsens sammanträden

2022-01-27

2022-06-13

2022-10-31

2023-01-30

2023-04-20

2023-11-16